Snelschaatsclub Easy Riders
 
Easy Riders Leuven

Archief

Belgisch kampioenschap shorttrack

Eeklo 4 april 2006 – Belgisch kampioenschap shorttrack

WIM DE DEYNE rondt zijn shorttrackcarrière af met de Belgische titel
bij de senioren.

(ps. Na een paar zomermaanden "bezinning", gaat Wim evenwel weer met de schaatsen aan de slag.)

Zilver voor JELLE DE BRUYN

WK Shorttrack

WK SHORTTRACK 2006 MINNEAPOLIS

31 maart 1500 m Geen goede cijfers voor de Belgen

Wim De Deyne (derde in de schiftingsreeks) en Pieter Gysel (vijfde, na een val) gaan niet door naar de halve finales. We hadden beter verwacht. Zit de pech van de laatste week er voor iets tussen? De allerlaatste voorbereidingen verliepen niet zoals gepland. Het ging mis onderweg van Schiphol naar de VS vorige vrijdag: noodlanding in IJsland als gevolg van brandalarm in de bagageruimte van het vliegtuig. Daardoor konden de passagiers na een nog vermoeiender reis dan gewoonlijk, niet over hun bagage beschikken. Pas dinsdag is die aangekomen, inclusief natuurlijk sport- en schaatsmateriaal.
Trainer en coach Jeroen Otter: "Wegens het uitblijven van het leveren van onze bagage hebben we enkele dagen niet op het ijs kunnen staan. Voor Pieter zeker een groot nadeel, daar hij een week voor vertrek is overgestapt op een nieuwe rechter schaatsschoen. We hadden die extra trainingen echt nodig om tot een goede gewenning te kunnen komen. Wim heeft daarentegen op de laatste training in Hasselt ongelooflijk snel gereden. Het vertrouwen was hoog, en de onderbreking hier om een totaal van vier dagen niet te schaatsen zo vlak voor een toernooi helpt niet echt. Maar in de laatste twee trainingen op het wedstrijdijs wist hij de vorm vast te houden.
In de 1500 meter valt Pieter zeer onverwachts na drie ronden bij een snelheid van 11.0"/lap. Het leek of hij op iets stapte, want zijn rechter schoot zonder reden zeer snel weg. Helaas einde 1500 m."
Bij de mannen is het 1500 m podium helemaal door de Koreanen AHN, LEE en OH bezet, de Chinees SUI staat op vier gevolgd door Europees kampioen RODIGARI, de enige Europeaan in de top tien. Bij de vrouwen moeten twee Koreaansen (JIN en ChOI) het gezelschap dulden van de Chinese WANG die tweede werd.

1 april 500 m Pieter faalt - Wim flitst naar de kwartfinale

Pieter haalt zich in de eerste ronde, toch wat onbegrijpelijk voor het supporterende thuisfront, een DQ op de hals.
Jeroen Otter: "Pieter, toch nog twijfelend over zijn manier van rijden start matig tegen de Chinees SUI en de Oekraïener GRYGORIEV. Pieter rijdt echter na een ronde zeer gemakkelijk een gat dicht dat ontstaan was in de start, en passeert gemakkelijk de Oekraïener. Er is echter geen plaats bij het ingaan van de bocht. Resultaat dq. Positief was dat Pieter op die nieuwe rechterschoen hoge snelheid haalde met ogenschijnlijke eenvoud. (Ik denk dat hij zichzelf helemaal heeft verrast met de snelheid die hij ontwikkelde.) Het vertrouwen was na het verdwijnen van onze bagage zeer matig. De uiteindelijk gereden tijd van Pieter (er gingen ook derde tijden door) zou meer dan genoeg zijn geweest voor kwalificatie, ondanks de start en het geduw e.d. in de bocht."
Wim laat er met duidelijke ritwinst in de eerste en tweede ronde geen twijfel over bestaan dat hij de snelste is. Hij klokt bovendien de snelste tijd van het ochtendprogramma: 41.897, een paar honderdsten boven zijn pr van vier jaar geleden. In de kwarfinale eindigt hij derde, maar met dq.
Op het podium zien we de Canadees TREMBLAY, de Chinees LI en de Koreaan LEE. Eerste Europeaan, op de negende plaats, is wat verrassend, de Brit ELEY.
Vrouwenpodium: WANG en FU(China)en ROBERGE (Canada)

2 april 1000 m Wim 19de, Pieter 26ste

Wim kwalificeert zich met een tweede plaats, Pieter als een van de snelste derdes die ook nog voor kwalificatie in aanmerking komen. Na die eerste ronde laat het internet ons in de steek, zodat wij het rittenverloop niet meer rechtstreeks kunnen volgen. Voorlopig moeten we het stellen met de zakelijke uitslagen. In de tweede ronde haalt Pieter het niet van HAMELIN en RODIGARI (resp. derde en vierde in de finale!)
Net als in de 500 m stoot Wim door naar de kwartfinale, waar hij eens te meer een DQ te verteren krijgt.
Het podium kleurt weer bijna helemaal Koreaans: AHN en LEE, en als derde de Canadees HAMELIN.
Vrouwenpodium 1000 m: JIN (Korea), WANG (China) en ROBERGE (Canada)

Al bij al een triest WK- en seizoenseinde voor de Belgen, al kan Wim met een zeventiende plaats in de eindrangschikking niet echt ontevreden zijn.
Voor Pieter is plaats 42 (op 49 deelnemers) een ontgoochelende opdoffer.

EINDKLASSEMENT:
1. AHN, Hyun-Soo (Kor)
2. LEE, Ho-Suk (Kor)
3. TREMBLAY, François-Louis (Can)
4. HAMELIN, Charles (Can)
5. LI, Haonan (Chin)
6. OH, Se-Jong (Kor)
7. RODIGARI, Nicola (Ita)
8. SUI, Baoku (Chin)
9. SMITH, Rusty (USA)
10. CARTA, Fabio (Ita)
17. DE DEYNE, Wim
42. GYSEL, Pieter

Vrouwenpodium:
1. JIN, Sun-Yu (Kor)
2. WANG, Meng (China)
3. ROBERGE, Kalyna (Can)

Bij de aflossingsploegen mannen is het goud voor Canada, het zilver voor China en het brons voor de VS. Korea finishte als eerste maar is gediskwalificeerd.
Aflossingsploegen vrouwen: 1. China, 2. Canada, 3. Italië

Voor een lijst met de teams uit de deelnemende landen, en voor de resultaten klik
cyberscoreboard

OWS 500 m shorttrack

TORINO 2006
22 februari 500 m shorttrack schiftingsreeks

Onderscheiding voor Wim De Deyne
Pieter Gysel stunt deze keer niet

 

Wim De Deyne volgt helemaal het verwachtingspatroon dat hij de shorttrackwereld al jaren voorhoudt: supersnel starten en aan de kop blijven. Dat wordt hem deze keer gemakkelijker gemaakt dan ooit: startpositie 1 en in zijn reeks enkel Europeanen die op het EK in Polen in de 500 m allemaal achter hem eindigden.
Wim lijkt nu ook een pak beter vertrouwd te zijn met het wedstrijdijs dan hij liet blijken in zijn 1500 m. Dat kan niet gezegd worden van Pieter Gysel, die in zijn rit meer met het ijs worstelt dan met zijn tegenstrevers. Zijn start is niet echt snel, en de versnelling om de Chinees LI Haonan op de hielen te blijven volgen stokt. Pieter verliest een paar maal de stevige grip op het ijs en daar profiteert RODIGARI van. Ondertussen heeft de Koreaan LEE Ho-Suk de touwtjes in handen genomen. Pieter kan enkel nog aanklampen in vierde positie. In deze toch wel zwaarste samenstelling van de zeven ritten zet Pieter nog de 14de tijd neer, maar 'tijd' is geen criterium om zich in dit geval bij de 16 gekwalificeerden te voegen.
In de reeks van Pieter Gysel zien we zowaar de nummers 1 en 2 van Europa (RODIGARI en PIETER) de Chinees LI Haonan (die op de WS enkel de 500 meter rijdt, en voor deze afstand dan ook specifiek is klaargestoomd) en de Koreaan LEE Ho-Suki (zilver op de 1500 en op de 1000 meter). Hier moeten hoe dan ook een of twee grote namen sneuvelen. De gesneuvelde heet Pieter Gysel, een grote naam op de OWS, want niet minder dan zes keer aan de start in TORINO 2006. "Klasse" noemen wij dat!

OWS Turijn finales 1000 m

TORINO 2006
18 februari 1000 m shorttrack finales

PIETER GYSEL na een prachtige kwartfinale in de halve finale voor de tweede keer ten onrechte gediskwalificeerd.

Pieter heeft een zware kwartfinale met vijf, waarbij hij in vijfde positie start. Hij laat er geen gras over groeien en gaat buitenom in de eerste ronde naar de leiding. Als de Chinees de leiding overneemt, weet Pieter dat zich hetzelfde scenerario als in de kwalificatie begint af te spelen, met dit verschil dat hij nu de relatief comfortabele tweede positie bezet, een positie die nog nauwelijks bedreigd wordt door de Japanner Terao.
shorttrack 1000 m kwartfinale

Pieter dus als enige Europeaan bij de beste acht. Maar een kleine Belg door naar de A-Finale?? Neen, dat is buiten de scheidsrechters gerekend. In de derde ronde onderneemt de Amerikaan Rusty Smith een riskant inhaalmaneuver, komt daarbij in Pieters baan, "cross-tracking" noemen wij dat, en wie botst hier dan tegen wie? De Amerikaan rijdt daarna ook nog even de Chinees LI aan die dan onderuitgaat. Rusty Smith gooit na de rit zijn handschoenen op de grond, en zegt met heel zijn lichaam en gezicht "verdomme ik zal zeker geDQed worden." Maar dat is buiten de ongelooflijke welwillendheid van de charmante refs gerekend. Diskwalificatie voor Pieter. Adieu A-Finale. Adieu mooie sport. Nu is de Leuvense club echt al zijn enthousiasme kwijt.

1000 m halve finale

Jan Gysel: "Wij komen de verbijstering wel te boven. Want Pieter heeft in de olympische 1000 meter een bijzonder hoog niveau getoond. Hij heeft zich op een volkomen propere en legitieme manier geplaatst voor de halve finale, d.w.z. bij de top acht, als enige Europeaan in het gezelschap van 2 Amerikanen, 2 Chinezen, 2 Koreanen en 1 Canadees. Grote klasse, want hij is hierbij op geen enkel ogenblik geholpen door toevallige geluksfactoren zoals DQ's of valpartijen van de grote favorieten, integendeel, hij moest het waar maken in zware rittensamenstellingen en vanuit ongunstige startposities.
Die halve finale dan... Natuurlijk hebben wij de beelden bekeken en herbekeken. En wat stellen wij vast: de Amerikaan Rusty Smith plaatst een inhaalmaneuver aan de binnenzijde, hij is Pieter bijna voorbij als hij nog eens flink afduwt op links, net voor de bocht, gaat daardoor langer rechtdoor dan geoorloofd, en Pieter, die de bocht al indraait, botst tegen hem. Stel je voor: twee parallelle rijstroken die naar links draaien. je rijdt op de rechterstrook, je wordt ingehaald door een wagen op de linkerstrook, maar in de bocht rijdt die nog een beetje rechtdoor, en je botst tegen zijn rechterkant. Wie is hier dan in de fout gegaan? Bekijk op het filmpje helemaal op het eind de herhaling en vertraag de beelden, dan merk je hoe Rusty Smith in de bocht rechtdoor blijft gaan.
Het frustrerende is dat dit reeds de derde Belgische onterechte DQ is, dat Pieter daardoor al twee keer de A-finale ontnomen wordt, en meer nog, dat hij, ondanks de prestaties, compleet uit de uitslag verdwijnt.
Het doet onze sport absoluut geen deugd, haar imago van wispelturige gelukssport en onbetrouwbare loterij wordt hier weer eens versterkt.
En wat zullen we op de nationale TV te zien krijgen, als er hoe dan ook aandacht aan besteed wordt? Pieter die tegen Rusty Smith botst en de Chinees die valt....Wanneer krijgen we eindelijk eens een mooie rit te zien? Bijvoorbeeld de kwartfinale waar Pieter zich plaatst voor de HF, zendtijd: één minuut en dertig seconden."
Pieter zondagnamiddag aan de telefoon: "Ze hebben mij hier nu al voor de tweede keer een plaats in een Olympische A-Finale ontstolen. Ik voel mij zeer zwaar bedrogen. De grote shorttracklanden mogen duidelijk veel meer dan de kleine. Rusty Smith maakte een overduidelijke fout op mij. Hij was mij niet voorbij bij het ingaan van de bocht, en als er dan gebotst wordt is de voorbijstekende schaatser altijd fout. Die regel kent Rusty Smith ook. Rusty is iemand die als hij zich kwalificeert bij het verlaten van de baan altijd ontzettend uitgelaten is. Je moest hem nu zien. Hij kwalificeert zich zogezegd voor de A-Finale, maar loopt daar tegen zijn eigen schenen te stampen, zo van 'verdoeme, verdoeme, ik heb mijn eigen hier nu wel alle kansen ontnomen.' Zo zeker als hij was van zijn diskwalificatie, zo zeker was ik van de A-finale. En dan krijg je te horen Pieter Gysel DQ voor 'impeding', godver....
Deze week nog één afstand; Wim en ik zullen ze eens goed op hun kas geven."

Jan Gysel: "En nu sta ik aan de grond genageld. Ik stel stomverbaasd vast dat de journalisten van onze nationale radio en TV met veel nadruk meedelen dat Pieter Gysel TERECHT werd gediskwalificeerd na een duwfout. Hebben zij rechtstreeks contact gehad met de Nederlandse scheidsrechter? Kan iemand mij vertellen waar zij dat gehaald hebben?"

Blijkbaar heeft de vrt vandaag 20/2 het DQ-nieuws wat bijgesteld. Zie:
nieuwsnet sporza

Olympische Winterspelen 1000 m shorttrack

TORINO 2006
15 februari 1000 m shorttrack kwalificatieronde

PIETER GYSEL na een thriller naar kwartfinale

Door de loting moet Pieter het in zijn reeks opnemen tegen grote namen: Fabio CARTA, meervoudig Europees kampioen, de Chinees JiaJu LI, wereldrecordhouder, en de gewiekste Duitse shorttracker Arian NACHBAR.
Zoals te verwachten zet Pieter er onmiddellijk de beuk in, natuurlijk ook met het oog op de snelste tijd als derde, goed voor kwalificatie. Hij neemt een tiental meter en laat zich dan bedachtzaam inlopen. Maar ahw vastgekleefd aan JiaJun LI schuift Carta mee door. Vanaf nu is het duidelijk dat die twee "oude rotten in het vak" de deur stevig gesloten zullen houden. En inderdaad Pieter beukt een paar keren tegen deze barricade, terwijl NACHBAR quasi rustig wacht op een fout(je) van Pieter. Dat komt er ook, en Pieter verliest bij het ingaan van de voorlaatste ronde zo een vijftal meter. De laatste ronde en de aankomst zijn te bloedstollend voor woorden, klik daarom
shorttrack 1000 m het gysel-item.

Eind goed, alles goed, en ongelooflijk maar waar, de vier van deze rit gaan allen naar de kwartfinale: Pieter en Nachbar overschrijden met geen centimeter verschil de eindstreep en zetten een zeer snelle tijd van 1.27.994 neer.

Kwartfinale volgende zaterdagavond om 20.23 uur. In een reeks met vijf komt Pieter hier weer de Chinees JiaJun LI tegen naast de Canadees François-Louis TREMBLAY, de Hongaar Peter DARAZS en de Japanner Satoru TERAO.

Olympische Winterspelen 1500 m

TORINO 2006
12 februari 1500 m shorttrack

PIETER GYSEL zwaar aangepakt door het toeval
WIM DE DEYNE "gehinderd" door de refs

Pieter geeft in de schiftingsronde een erg sterke indruk en gaat probleemloos naar de HF. Ook in de HF rijdt hij beheerst, meestal in vierde positie en duidelijk met reserve voor de eindspurt die hij even voor het ingaan van de laatste ronde inzet.
Pieter: "Ik had nog voldoende reserves om een supersnelle ronde te schaatsen, terwijl de Amerikaan Ohno en de Nederlander Juffermans in het spoor van de Chinees LI duidelijk aan het bezwijken waren. Ohno schuift uit, Juffermans gaat letterlijk door de knieën op het ogenblik dat ik hem aan de binnenzijde begin voorbij te rijden. De bijna vallende en naar binnen struikelende Juffermans remt mij af en duwt mij naar de binnenzijde van het eerste bochtblokje. De DQ omdat ik de Nederlander zou gehinderd hebben is volkomen onterecht."
Zo denken de Belgische supporters op de wedstrijdbaan La Palavela er ook over, benieuwd naar wat de video-beelden duidelijk zullen maken (vertraagd bekeken als het even kan, want het ging heel erg snel).
Inderdaad de videobeelden laten zien hoe de Nederlander in het rechte stuk voor de bocht van het incident naar buiten opschuift en voor het ingaan van de bocht plots weer naar binnen duikelt, en zo Pieter de pas afsnijdt. Cross-tracking noemen wij dat. Wie alleen maar bekijkt wat in de bocht daarna gebeurt, denkt dat de Nederlander er door Pieter is uit gereden. Vooral voor die laatste fase van het incident toonde de ijverige Nederlandse scheidsrechter te veel belangstelling.
Geen finale dus voor een teleurgestelde Pieter: "Dat is het ergste in shorttrack op dit niveau en op dit ogenblik: de vaststelling dat je niet gepakt wordt op je echte waarde. De valpartij van de Nederlander heeft mij een Olympische A-finale gekost, en dat breekt een topsporter zuur op."
Ook Wim De Deyne zal de referees niet in het hart dragen. Hij lijkt zich geplaatst te hebben voor de HF, maar hij wordt het slachtoffer van een door zijn Russische tegenstrever KURGINYAN professioneel uitgelokte en zeer betwistbare DQ. Jan Gysel: "Dat gaat zo: je voelt dat je niet meer uit de greep van je achtervolger kunt blijven, en op het ogenblik dat deze je inhaalt, probeer je hem hoe dan ook nog te raken, en dan ga je molenwiekend de aangereden sukkelaar spelen. Scheidsrechters zouden daar vandaag niet meer mogen intrappen. Akkoord, er is een grijze zone tussen het gespeelde en het echte, maar volgens mij zat het incident met Wim en de Rus helemaal niet in die zone, en moest Wim vrijuit gaan. Laat ons de video nog maar eens aanzetten."

EK 2006

Europees kampioenschap shorttrack 2006

Krynica (Polen) 20, 21 en 22 januari 2006

Drie startplaatsen voor de Belgische shorttrackers dankzij de vierde plaats van Pieter Gysel op het EK 2005 te Turijn. Wim De Deyne, uit Brugge, en de Leuvense schaatsers Pieter Gysel en Jelle De Bruyn komen alledrie op de drie afstanden in actie.
Door de spijtige beenbreuk van Dries Celis, opgelopen tijdens de training op 27 december, kan er geen valabel aflossingsteam meer samengesteld worden. Helaas, want het team met Dries Celis en de drie eerder genoemden liet ons hopen op schitterende resultaten.
Helaas, ook bij de vrouwen is er niemand op een voldoende geacht niveau om de Belgische kleuren te verdedigen.

Bij de mannen 47 topschaatsers uit 23 Europese landen + Israël

20 januari - 1500 m Pieter Gysel in het zilver
Wim De Deyne haalt het in de eerste ronde niet tegen de zware jongens Rodigari en Prankevitch (rep. 1ste en 4de in de finale!) en plaatst zich helaas ook niet door als derde in zijn reeks toch nog een snelle tijd te laten optekenen. Einduitslag: 20ste.
Jelle De Bruyn rijdt driekwart rit aan de leiding, maar buigt op het eind het hoofd voor de Oekraïner Grygoriev en de Roemeen Kristo. In de einduitslag zit Jelle toch verdienstelijk net op de helft in het deelnemersveld: 24ste.
Pieter Gysel rijdt samen met de Duitser Tyson Heung een denderende halve finale waarin hij Europees Kampioen Fabio Carta uitschakelt. In de finale, die met acht wordt gereden (normaal zes, maar deze keer plus twee geädvancedte halvefinalisten), laat Pieter een aantal gerenommeerde 1500-m-rijders achter zich. Rodigari laat evenwel voelen dat hij buitengewoon sterk is. Pieter maakt iets te laat een vuist "de streep kwam vier meter te vroeg". Goud voor Rodigari dus, en, op 9/100 sec., zilver voor Pieter.

21 januari - 500 m Pieter pakt z'n tweede zilver

De drie plaatsen zich voor de tweede ronde. Hier echter mist Wim De Deyne zijn typisch explosieve start (speelde het Krynica-ijs hem parten?) en hij blijft van start tot finish in derde positie achter matige 500-meter-rijders. Ook Jelle De Bruyn overleeft deze ronde niet. Wim en Jelle eindigen resp. 18de en 28ste. Pieter rijdt probleemloos naar de finale, waarin hij derde eindigt nadat de Italiaan Franceschina hem op ongeoorloofde wijze van de tweede positie heeft verdrongen. Het verdict van de jury: Franceschina gediskwalificeerd, Pieter zilver. Het goud is weer voor Rodigari, die nagenoeg onbedreigd vanuit startpositie 1 tot aan de finish voorop kan blijven.

22 januari - 1000 m Geen Belg in de finale

De drie slagen in de schiftingsronde. De derde plaats van Jelle in de kwartfinale is niet voldoende om door te gaan. Wim en Pieter kunnen zich met een vierde en een vijfde stek in de halve finale niet plaatsen voor de finale. Dat is jammer voor Wim, die nu op dreef lijkt te komen, en het is eveneens jammer voor de positie van Pieter in het eindklassement. Temeer daar Fabio Carta door zijn teamgenoot Rodigari het goud, en het grote pak punten, op de 1000 m op een schaaltje gepresenteerd krijgt. Reactie van Pieter : "Ik had in mijn HF vinniger moeten reageren....maar de vorige dagen begonnen te wegen...."
De superfinale 3000 m rijdt Pieter op een beheerste en perfecte manier. Als Carta hier kan winnen, dan haalt hij (en niet Pieter) zilver in het eindklassement. Rodigari die nu al zeker is van het eindgoud, zal dan ook al het mogelijke doen om Carta a.h.w. in een zetel naar de laatste 150 meter te brengen. Pieter put in de laatste 1000 meter het hele peloton uit. Rodigari doet wat men verwacht, en Carta kan uiterst nipt (1/100 sec.) de zege naar zich toehalen. De fotofinish liegt er niet om! En, tussen haakjes, op de fotofinish kun je ook zien, wat de toeschouwers nog beter konden zien, hoe Rodigari (vooraan links) moet afremmen (!!) om zijn landgenoot Franceschina (achteraan links) de derde plaats, en de daarbijhorende punten te laten halen. Pieter dus drie keer tweede in dit EK-weekend, dat blijk gaf van een hoog niveau.

Eindklassement:

1. Rodigari (ITA) 97 p.
2. Carta (ITA) 68 p.
3. Pieter Gysel 63 p.
4. Franceschina (ITA) 26 p.
5. Prankevitch (RUS) 24 p.
15. Wim De Deyne
20. Jelle De Bruyn

Voor een lijst met de teams uit de deelnemende landen, en voor de resultaten klik
cyberscoreboard

Voor interessane invalshoeken en onovertroffen samenstelling van data allerhande klik skatingsisters uit Brugge

Olympische Winterspelen

shorttrack op een groot scherm!

Buurtcomité "Pieter Nollekens" nodigt iedereen uit om van op afstand te supporteren voor onze shorttrackers op een groot scherm in de bar van de Jeugdherberg op de Martelarenlaan te Kessel-Lo (gelegen vlak achter het Leuvense station).
Eerste afspraak op zondag 12 februari van 20.45 uur tot 22.15. Toegang gratis!

SOS - schaatsclub in nood !

SOS - SCHAATSCLUB IN NOOD!

Dit is een onheilsbericht.
Eind augustus krijgt de Leuvense snelschaatsclub “Easy Riders” te horen dat zij in het seizoen 2005-2006 geen ijs meer kan huren om te trainen, ondanks de afspraken (voor training, initiatie, wedstrijd) die reeds eind april gemaakt waren. Reden: de activiteiten van de snelschaatsclub zijn de zwakke schakel in de horeca-omzet (cafetaria en restaurant) van de Leuvense ijsbaan. Wat dat betreft, biedt de ijshockeyclub, die absoluut meer ijs wil huren, veel betere garanties.

Daar sta je dan, een schaatsclub zonder ijs.
Stel je voor, een zwemclub zonder water.

De situatie is bijzonder pijnlijk, omdat, net nu, twee clubleden en één ex-clublid zich voorbereiden op kwalificatie voor de Olympische Winterspelen 2006 te Turijn. Gelukkig zijn er voor hen op dit ogenblik nog voldoende faciliteiten op de Bloso-ijsbaan van Hasselt.
Pijnlijk is het ook, omdat reeds verschillende nieuwe leden zich aangemeld hebben na de zeer geslaagde 10-lessenreeks vorig seizoen.
Pijnlijk ook, omdat de internationale shorttrackwedstrijd Sylvestercup (door de club reeds twintig keer georganiseerd, en algemeen gewaardeerd als een West-Europese topwedstrijd) daarmee van de kalender verdwijnt.

Het clubbestuur stelt voor dat:
- de club blijft bestaan (de leden van schaatsseizoen 2004-2005 zijn lid tot 31 december 2005);
- de club de deelname aan de training in de clubs van Hasselt en Liedekerke (modaliteiten moeten nog met die clubs besproken worden) promoot en organiseert;
- de club afspraken rond schaatsmogelijkheden op "de lange baan" in Nederland centraliseert;
- de club al het mogelijke doet om op de ijsbaan van Leuven het gereduceerde tarief voor clubleden op de publieke schaatsbeurten te handhaven;
- de club met de ijsbaan afspraken probeert te maken over begeleid schaatsen en schaatsinitiatie tijdens de publieke schaatsbeurten;
- de club met de club van Hasselt overlegt om daar eventueel de Sylvestercup te laten doorgaan.

Belgisch Kampioenschap Shorttrack

Luik 26-27 februari 2005 – Belgisch kampioenschap shorttrack

PIETER GYSEL voor de vijfde maal nationaal kampioen
bij de senioren
Zilver voor ROOS DE WITTE in de catergorie junioren meisjes
en
JELLE DE BRUYN met een vierde plaats net naast het seniorenpodium

Op de "Patinoire de Coronmeuse" te Luik hebben 46 schaatsers zich met elkaar gemeten in de strijd om de nationale ereplaatsen: 11 jongens en 8 meisjes bij de beloften, 14 jongens en 6 meisjes bij de junioren, en 5 mannen en 2 vrouwen bij de senioren.

In de categorie ‘beloften’ was het goud voor Timothy de Wispelaere van de Gentse club, en voor Mathilde De Cleer uit Brugge.

Bij de junioren meisjes wonnen de favorieten, de Brugse Annabel De Cleer en de Leuvense Roos De Witte, elk twee afstanden, wat hen dezelfde eindscore opleverde. De titel ging naar de Brugse, omdat zij de laatste afstand won.
Bij de junioren jongens werd het podium bezet door Yves De Smet uit Brugge(136 pt), Gregory Van Loo uit Gent (84 pt) en Kim Duvivier uit Wilrijk. (26 pt)

Bij de vrouwen won Kim De Dapper afgetekend de eerste afstand, maar een val in de 500 meter belette haar nog verder te schaatsen. Zo schaatste haar enige rivale Els Bauters op kousenvoeten naar de nationale titel.

Pieter Gysel onderstreepte zijn seizoensniveau en gunde de concurrenten geen enkele afstandszege. Hij totaliseerde 136 punten. Dries Celis, eigenlijk nog laatstejaars junior, werd tweede (60 pt), en Wim De Deyne, die de eerste afstand niet meereed, werd met 50 pt derde. Jelle De Bruyn was vierde (47 pt) en Pat Vanroelen vijfde (26 pt).

Voor de 24-jarige Pieter Gysel is dit de vijfde nationale titel bij de senioren (2000,2001,2003,2004,2005). In het olympisch jaar 2002 was de titel voor Wim De Deyne.
Gysel en De Deyne zijn nu vertrekkensklaar voor het WK in China (11-12-13 maart).

Eindklassement wereldbeker shorttrack

Eindklassement wereldbeker shorttrack seizoen 2004-2005

In het klassement na zes wedstrijden worden slechts vier uitslagen verrekend: de slechtste uitslagen laat men vallen. Dat is niet het geval bij de Belgische schaatsers: Wim De Deyne en Pieter Gysel reden vier wereldbekerwedstrijden, Dries Celis twee.

1. OHNO, Apolo Anton USA 200 p.
2. TURCOTTE, Mathieu CAN 194 p.
3. AHN, Hyun-Soo KOR 193 p.
4. LI, JiaJun CHIN 188 p.
5. HAMELIN, Charles CAN 184 p.
6. SMITH, Rusty USA 170 p.
7. SUI, Baoko CHIN 166 p.
8. ELEY, John GRBR 166 p.
9. PRAUS, Sebastian GERM 161 p.
10. GYSEL, Pieter BEL 160 p.
12. DE DEYNE, Wim BEL 142 p.
52. CELIS, Dries BEL 45 p.

 

 
2007- 2013 Snelschaatsclub Easy Riders - Laatste update: October 8, 2013