Snelschaatsclub Easy Riders
   

Tweede Wereldbeker Shorttrack Seoul 24-27 sept 2009

 

donderdag24 sept: kwalificaties voor de finales van 500 en 1500 m:

Wim door naar kwartfinale 1500 m - maar zal helaas niet starten, vanwege zware blessure in de 500 m heats.
Pieter out in de 1500 m, maar naar kwartfinale 500 m.

Er worden bij de mannen deze keer twee voorrondes 1500 m gereden om van 67 deelnemers te komen tot 24 kwartfinalisten. In de eerste voorronde plaatsen Wim en Pieter zich gemakkelijk (resp. 3de en 2de in hun reeksen). In de tweede ronde treft Pieter een zwaar deelnemersveld : de Amerikaan OHNO, de Koreaan KIM en de Japanner KAKUBARI zetten Pieter op plaats 4; de Duitser BECKER en de Brit WHELBOURNE kan hij in deze snelle rit achter zich houden. Met 2.18.381 is Pieter de snelste niet-gekwalificeerde. Pieter: "Te veel gegeven in de 1500 en stilgevallen voor het gedaan was...."
Voor Wim is de kwalificatie gemakkelijker dan verwacht. Een beetje over halfwedstrijd weet hij op te schuiven van plaats 6 naar 5. Een ronde voor het einde rijdt de Nederlander KNEGT vanuit positie 4 de nummers 2 en 3 (HERRMANN en SILOVS) van de baan met een DQ tot gevolg.

Er zijn drie voorrondes 500 m. In de eerste twee plaatsen Pieter en Wim zich probleemloos. In de heats (de derde schiftingsronde) slaat het noodlot toe: voor Wim verschijnt hier op het scherm DNF (did not finish), een veeg teken. Ondertussen is hier een berichtje van Pieter binnengelopen :
"De wim heeft zijn been gebroken vandaag, vandaar dus de dnf . Ik heb nog niets gehoord van de ernst en mogelijke recovery maar ik stond erop te zien toen het gebeurde en het zag er slecht uit. Hij overdraaide een beetje bij het uitkomen van de laatste bocht zonder iemand in de buurt, zijn schaats brak uit en kwam dwars te staan, pakte weer en katapulteerde hem in de lucht. Dat was zo hevig dat zijn onderbeen (rechter) zon 10cm boven de enkel brak."
Coach Jeroen Otter:
"Wim De Deyne heeft tijdens de tweede wereld beker wedstrijd in Seoul Korea zijn onderbeen gebroken.
Eerder op de ochtend had De Deyne de twee voorrondes van de 1500 meter overleefd en zich geplaatst voor het hoofd programma zaterdag namiddag. Direct na de voorrondes 1500 meter startten de series 500 meters. De Deyne is een 500 meter specialist en wist zich daardoor moeiteloos te plaatsen voor de derde voorronde/serie 500 meter. Ook deze race verliep tot aan de laatste ronde probleemloos. Met een voorsprong van zo'n vijf meter op zijn achtervolgers overdraaide De Deyne zich bij het uitkomen van de bocht. Hierdoor brak het ijs onder zijn schaatsen en viel hij. Met een uitstekende tijd van 42.3 in een van de voorgaande rondes was duidelijk dat De Deyne, herstellende van de zware inspanning verricht eerder deze zomer, kandidaat was voor de finale.
De Deyne, deelnemer aan de laatste twee edities van de Olympische Winter Spelen en beide keren goed voor een top 8 op 500 meter, ziet zijn doel om de Olympische finale te rijden tijdens de 2010 Winter Spelen vervliegen. Later deze week zullen de artsen een prognose maken voor het te verwachten herstel."


 

vriijdag 25 sept: kwalificaties 1000 m en aflossing

zaterdag 26 sept: kwartfinales, halve finales en finales 500 en 1500 m

video van de kwartfinales 500 m (Pieter in de derde kwartfinale)

zondag 27 sept: kwartfinales, halve finales en finales 1000 m en aflossing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2007- 2013 Snelschaatsclub Easy Riders - Laatste update: October 8, 2013